WALLS + DROG A TEK @ six d.o.g.s (Thursday 13/09)

Η  Arte Fiasco παρουσιάζει

WALLS w/ Drog A Tek @ SIX D.O.G.S.

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 

Το ηχογράφημα των Walls που εμφανίζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό οργανώνεται πάνω στον εγκεφαλικό άξονα που συνθέτει τις βρετανικές shoegaze καθαριστικές λούπες με τις αναδιπλώσεις της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής, βυθίζοντας στα βαθιά grooves της συνεχούς μαγευτικής μπασογραμμής ποπ ευαισθησίες και ευφορικό synth.

Ο – ιταλικής καταγωγής – Alessio Natalizia  ακολουθώντας το σκοτεινό εσώκλειστο κάλεσμα της πόλης του Λονδίνου  όπως το εμπνεύστηκε ο Burial το 2009 συνάντησε τον Άγγλο, Sam Willis, στην ηχογράφηση ενός remix του side project του Natalizia με την επωνυμία Allez Allez και γρήγορα βρέθηκαν να ανασυνθέτουν τραγούδια παιάνες της ηλεκτρονικής μουσικής, συνθετών όπως ο TheField και ο Pantha Du Prince .

Η γρήγορη πρόσδεση τους στο άρμα της γνωστής εταιρείας Kompakt τους έδωσε το ευρύ άνοιγμα στα δυναμικά γρατζουνίσματα της σκηνής της Κολωνίας που κυριαρχεί στο δεύτερο τους δίσκο ”Coracle”, ιδιαίτερα μέσα στο εξαιρετικό πρώτο single ”Sunporch” που αφιονιστικά ρεμβάζει την techno σκηνή του Detroit και του Chicago.


Ήδη από τον πρώτο τους ομώνυμο δίσκο είχαν κερδίσει την εκτίμηση των κριτικών, παίρνοντας τον τίτλο του ηλεκτρονικού δίσκου της χρονιάς (2010) του περιοδικού MOJO,  αλλά και των ομότεχνών τους Jamie XX, Caribou και James Holden ενώ οι Battles τους επέλεξαν προσωπικά για την αμερικάνικη περιοδεία τους εκείνη τη χρονιά.

Η χειραγώγηση των σύνθετων ήχων που επιτυγχάνουν οι Walls δοκιμάζεται από τις ονειρικές ambient αναδεύσεις του πυκνωτικού τους κυματισμού που οδηγεί σε λυτρωτικές χορευτικές αποδράσεις. Μετά από μια χρονιά καθαριστικού θριάμβου ο ηλεκτρονικός ήχος ανακάμπτει στις προτάσεις της Arte Fiasco.

 

Oι Drog A Tek που συνθέτουν το πρώτο μέρος αυτής της ηλεκτρονικής βραδιάς διακατέχονται από την ίδια αίσθηση της ανακάλυψης, της ιδιοφυούς περιέργειας και της παιχνιδιάρας φύσης της μουσικής που τους ζευγαρώνει με τους Walls.

 

Δέκα και πλέον χρόνια η φιλόδοξη κολεκτίβα των Paranormale (various instruments), Voltnoi (rhythms/laptop), Stmc(trumpet), Nunu (guitars), Quetempo(bass) και Electroware(production music/keyboards/engineering) περιδιαβαίνει το αστικό τοπίο, τα ερωτικά κρεβάτια πολυκατοικιών,
τους θορυβώδεις δρόμους, τις νεανικές συντροφιές σε άστατες αναζητήσεις και επαναφέρει την
πληροφορία σαν οδικό χάρτη του χρονολόγιου.

 

Απόλυτα αφοσιωμένοι, θα έλεγε κανείς ιδεολογικά, στο ηχητικό αναλόγιο της αφήγησης ως καθημερινό συνοδοιπόρο με beat αισθητική και διερευνητικό βολονταρισμό αυτοσχεδιάζουν και συρράβουν αισθήσεις, αισθήματα μα και θραύσματα της καθημερινότητας σε μια μορφή “βρώμικης ποπ” σχεδιάζοντας ένα τεχνητό περιβάλλον που ενίοτε στοιχειώνει, ενίοτε σοκάρει μα πάνω από όλα μετατρέπει τα εφήμερα υλικά σε ζωή, σε αξία, σε προσωπικότητα ακόμα κι αν η ανωνυμία ελλοχεύει.

 

Δύο δίσκοι, το βραβευμένο από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου soundtrack “Homeland” της ταινίας Χώρα Προέλευσης του Σύλλα Τζουμέρκα και το πρόσφατο ”Too Late To Care” είναι το τωρινό τους κληροδότημα.

 

 

 

WALLS w/ Drog A Tek

 

@

 

SIX D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα)

 

www.sixdogs.gr

 

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

 

Πόρτες: 21:00

 

Είσοδος:15

 

http://www.youtube.com/watch?v=JIgkLxh4pho