Ufomammut live @An club (ath), Eightball club (thes), Sat 29/03 Sun 30/03

Η Catch The Soap Productions παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους

logo-ufomammut

Σάββατο 29 Μαρτίου
An Club, Αθήνα

[fb]

Κυριακή 30 Μαρτίου
Eightball Club, Θεσσαλονίκη

[fb]

Περιορισμένη online προπώληση: €15
(μόνο στο catchthesoap.eventbrite.com)
Υπόλοιπο προπώλησης & ταμείο: €20

Σημεία προπώλησης και ημερομηνία έναρξης προπώλησης για τα εισιτήρια των €20, θα ανακοινωθούν σύντομα

poster-ufomammut-greece2014

Μετά από πολύχρονη επιμονή, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις πρώτες συναυλίες του τρίο των Ιταλών Ufomammut στη χώρα μας, τη μπάντα που έχει καταφέρει να αναγνωρίζεται ως δημιουργός του ψυχεδελικού sludge ήχου παγκοσμίως!

Με μακροσκελείς συνθέσεις, αργόσυρτα φωνητικά και επιβλητικά effects η μπάντα συνδυάζει γιγαντώδη riffs και τη ψυχεδέλεια των Μεγάλων Pink Floyd. Από το ξεκίνημα της πορείας τους, το 1999, βρίσκονται συνεχώς στην αναζήτηση της δικής τους ηχητικής έκφρασης, αρχικά κυκλοφορώντας το πρωτόγονο, acid-drenched ντεμπούτο τους, “Godlike Snake”, με το πιο σκοτεινό “Snailking” να ακολουθεί (και αυτή τη στιγμή να θεωρείται Ιερό Δισκοπότηρο για τους συλλέκτες του ήχου). Ο τρίτος τους δίσκος “Lucifer Songs”, τους άνοιξε τις πόρτες προς την αναγνώριση, διατηρώντας τη space συνταγή που έστειλε το “Snailking” στη κορυφή από πάμπολλες λίστες του 2004 ως δίσκος της χρονιάς, αλλά με πειραματισμούς σε νέα, ακόμη πιο ατμοσφαιρικά ηχοτοπία και ζοφερούς ήχους από vintage electronics. Το επόμενο album τους, “Idolum”, έφερε τους Ufomammut σε πρωτόγνωρα επίπεδα μονολιθικής σύνθεσης, ετοιμάζοντας ιδανικά το έδαφος για -τον ίσως κλασσικότερο τους δίσκο- το επικό “Eve”. Ένα ενιαίο 45λεπτο κομμάτι, χωρισμένο σε πέντε ξεχωριστά μέρη, φόρος τιμής στην πρώτη γυναίκα στη Γη, και την ανταρσία κατά του Δημιουργού της που έδωσε τη Γνώση στην Ανθρωπότητα. Η πιο πρόσφατη δημιουργία τους, το δίπτυχο του “ORO”, κυκλοφορεί το πρώτο του μέρος “Opus Primum” τον Απρίλιο του 2012, και τη συνέχεια του, “Opus Alter”, τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Η πολύπλευρη concept λογική της μπάντας συνεχίζεται φυσικά και εδώ, αυτή τη φορά εξερευνώντας την έννοια της Γνώσης και της δύναμης της. Την αλχημική διαδικασία που μετατρέπει τους ανθρώπινους φόβους σε καθαρό Χρυσό. Μία φιλοσοφικά ψυχεδελική αναζήτηση χωρισμένη σε 10 κομμάτια, με κάθε ένα από αυτά να αντικατοπτρίζει διαφορετικό μέρος της ζύμωσης αυτής.

Οι Ufomammut μεταφέρουν στη σκηνή τον μυστικισμό των concepts τους, ντύνοντάς τη με μοναδικά visuals – αναπόσπαστο κομμάτι των εμφανίσεών τους σε Ευρώπη και Αμερική στις οποίες αφήνουν πάντα ένα κοινό αποσβολωμένο. Μετά από περιοδείες και κοινές συναυλίες με συγκροτήματα όπως οι Neurosis, Down, Baroness, Amenra μεταξύ πολλών άλλων, και συμμετοχή στα σημαντικότερα festivals του ήχου (Roadburn, Hellfest, Dour, Ieper, Asymmetry, Stoned From The Underground κλπ), ήρθε επιτέλους η σειρά του κοινού της Ελλάδας να γίνει μάρτυρας του φαινόμενου των Ufomammut!

Μη χάσετε τη σπάνια ευκαιρία να τους δείτε στη σκηνή των An Club και Eightball σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Μαρτίου αντίστοιχα!

Links
ufomammut.com | Ufomammut @ facebook | Ufomammut @ instagram

CTSprods.com | www.anclub.gr | EightballClub.gr | Eightball Club @ facebook

video1

“ORO – Opus Primum” full album visuals

video2

“Stigma”

photo-ufomammut

LAST RIZLA & AGNES VEIN τα opening acts για τις συναυλίες των UFOMAMMUT (29/03 @ An Club & 30/03 @ Eightball)

Τα opening acts για τις συναυλίες των Ufomammut, θα είναι οι Last Rizla, το δυναμικό instrumental trio από την Αθήνα, για το live της Αθήνας και οι epic sludge doomsters Agnes Vein από τη Θεσσαλονίκη, για το live της Θεσσαλονίκης

LAST RIZLA

Ξεκίνησαν τη πορεία τους το 2006 από τη Σύρο, όπου μετά από κάποιες αλλαγές στο lineup κυκλοφόρησαν την πρώτη, ομώνυμη κυκλοφορία τους το 2009, την οποία διένειμαν δωρεάν στις εκρηκτικές τους συναυλίες. Την επόμενη χρονιά κατέληξαν στην instrumental trio μορφή τους όπου και ξεκίνησαν να μπερδεύουν στοιχεία από sludge και doom μουσικές μέσα από το ψυχεδελικό post-metal πρίσμα τους, έχοντας ως αναφορά μπάντες όπως οι Sleep, The Melvins, Dub Trio, Earth, Neurosis και Amenra μεταξύ άλλων.
Έχουν ήδη ηχογραφήσει τη δεύτερη κυκλοφορία τους η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά.

Links: Last Rizla @ Last.fm | Last Rizla @ bandcamp

AGNES VEIN

Οι Agnes Vein σχηματίστηκαν το μακρινό 2001 στη Θεσσαλονίκη και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ΕΡ το 2004 με τίτλο “…Of Chaos And Law”. Από τότε έχουν ανοίξει συναυλίες για μπάντες όπως οι Manilla Road, Brocas Helm, Solitude Aeternus, Primordial, Om, Electric Wizard και Conan μεταξύ άλλων. Η πρώτη τους full-length δουλειά με τίτλο “Duality” κυκλοφορεί το 2010 από τη Venerate και τρία χρόνια μετά ακολουθεί το “Soulship” σε βινύλιο, το οποίο τους βρίσκει σε πιο σκοτεινή και πειραματική διάθεση. Αρκετές συναυλίες μετά ηχογραφούν ένα νέο κομμάτι το οποίο προορίζουν για ένα four-way split για το οποίο περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν αργότερα μέσα στη χρονιά. Αυτή τη στιγμή συνθέτουν νέο υλικό για τον επόμενο δίσκο τους ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2015.

Links: Agnes Vein @ facebook | Agnes Vein @ bandcamp