Toy w/ The Cave Children Live @ AN Club,Wed 29/04 Κερδίστε προσκλήσεις!

unnamed inn

Κερδίστε μονές προσκλήσεις για το live στέλνοντας mail στο indiegroundradio@gmail.com με τίτλο TOY, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο ως τη Δευτέρα 27/04 στις 23:00. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με mail ή τηλεφωνικά ως το βράδυ της Τρίτης 28/04.

Τα τελευταία χρόνια στην Μεγάλη Βρετανία έχουν αναδειχθεί διάφορα κιθαριστικά συγκροτήματα που προσπαθούν να παντρέψουν την ψυχεδέλεια της δεκαετίας του 1960 με τον πειραματισμό της post-punk σκηνής της δεκαετίας του 1980 (βλέπε Horrors, Temples, κτλ). Ανάμεσα σε αυτά μπορούμε να κατατάξουμε και το κουιντέτο των TOY, και μάλιστα ως ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της συγκεκριμένης σκηνής. Ως εκ τούτου, μας δίνει μεγάλη χαρά να τους φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο δύο εμφανίσεων που θα δώσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι TOY αποτελούνται από τους Tom (φωνή/κιθάρα), Dominic (κιθάρα), Maxim “Panda” (μπάσο), Charlie (τύμπανα) και της Ισπανίδα της παρέας (και επαγγελματία νοσοκόμο!) Alejandra (πλήκτρα). ‘Όντας πρωτίστως φίλοι που γνωρίστηκαν στο Brighton, η δημιουργία του συγκροτήματος οδηγεί στην μετακόμιση στο Λονδίνο. Εκεί – και με πικρή εμπειρία τριών από τα μέλη (Tom, Dominic και Maxim) με τις πρακτικές των πολυεθνικών δισκογραφικών και του βρετανικού μουσικού τύπου στο προηγούμενο σχήμα τους (Joe Lean & The Jing Jang Jong) – το συγκρότημα αποφασίζει να υπογράψει στην ιστορική ανεξάρτητη δισκογραφική Heavenly, και αυτό παρότι είχε δημιουργηθεί ένας μικρός πόλεμος προσφορών μεταξύ των μεγάλων δισκογραφικών.

Στην συνέχεια, το συγκρότημα κυκλοφορεί τον πρώτο του ομώνυμο δίσκο (“ΤOY”, 2012) που γίνεται δεκτός με ομόφωνα καλές έως πολύ καλές κριτικές από το σύνολο του μουσικού τύπου. Χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των καλών τους φίλων Horrors, οι TOY γίνονται ολοένα και πιο γνωστοί, στηριζόμενοι στην δύναμη των ζωντανών τους εμφανίσεων και στην εργασιομανία που χαρακτηρίζει όλα τα μέλη. Πράγμα εμφανές από την κυκλοφορία, 15 μόλις μήνες μετά από το ντεμπούτο τους, του δεύτερου τους δίσκου “Join The Dots” (Heavenly, 2013), που ξανά γίνεται θετικότατα αποδεκτός από τα μουσικά μέσα ενημέρωσης. Το 2014 αναλώνεται σε συνεχείς ζωντανές εμφανίσεις, για τις ανάγκες των οποίων οι Toy δείχνουν και μια επιθυμία να ξεφύγουν από τα στενά πλαίσια των τυπικών σταθμών του διεθνούς συναυλιακού στερεώματος, διαλέγοντας να επισκεφτούν και μέρη πιο δυσπρόσιτα από το σύνηθες. Mέσα στο 2015 αναμένεται και η κυκλοφορία του τρίτου τους δίσκου.

Η μουσική των TOY χαρακτηρίζεται από την μίξη των πιο ενδιαφέροντων μουσικών ρευμάτων και – παρότι είναι τόσο εύκολο να τους κατατάξει κανείς στην κατηγορία της νεο-ψυχεδέλειας – η αλήθεια είναι ότι οι επιρροές τους φαντάζουν πιο βαθιές. Με έντονη αγάπη στο krautrock (θα έλεγε κανένας ότι μέχρι και εμφανισιακά μοιάζουν σαν Γερμανικό συγκρότημα την δεκαετίας του 1970) και την πρώιμη ηλεκτρονική μουσική, η έμφαση στις κίθαριστικές δομές δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που συχνά θυμίζει τα συγκροτήματα των αρχών του ’90 που στηρίχθηκαν στην δίπολη αγάπη της κιθάρας και του ηλεκτρονικού ήχου: Stereolab, Broadcast, Spiritualized κτλ. Βέβαια, είναι εμφανής και η δυνατότητα να παντρέψουν τις επιρροές τους και και με της δυνατές μελωδίες, όπως είναι ξεκάθαρο σε κομμάτια όπως τα “Lose My Way”, “Heart Skips A Beat”, “As We Turn”, “It’s Been So Long”. Το όλο αποτέλεσμα αναδεικνύει τους Τoy σε ένα από τα καλύτερα κιθαριστικά συγκροτήματα των τελευταίων ετών και με βάση αυτό, ανυπομονούμε για ένα πολύ δυνατό live.

TOY w/ The Cave Children

www.anclub.gr

Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

Τετάρτη 29 Απριλίου

Πόρτες: 21:00

Προπώληση: 14 ευρώ early bird, 17 ευρώ
Είσοδος: 20 ευρώ

Σημεία προπώλησης: Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, ΙΑΝΟΣ, Reload Stores, Media Markt

Ηλεκτρονική προπώληση: http://www.viva.gr/tickets/music/an-club/toy/

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/821580184545200/

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: www.artefiasco.com

ΤΟΥ w/ tba

MYLOS Club

Aνδρέου Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη

Πέμπτη 30 Απρiλίου

Πόρτες: 21:00

Προπώληση: 16 ευρώ
Είσοδος: 20 ευρώ

Σημεία Προπώλησης: Lotus Record Shop, Σκρα 7, τηλ 2310 260776

Tickethouse (Musicland), Μητροπόλεως 102, τηλ 2310 264880

Facebook Event:https: //www.facebook.com/events/1031256103569127/

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:Melotron Productions & You Trip Me Up

TOY Links:
www.toy-band.com
facebook.com/toy.band
twitter.com/thebandtoy

THE CAVE CHILDREN Links:
//www.facebook.com/cavechildren

ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ:UBER
Κατεβάστε την εφαρμογή, εγγραφείτε, εισάγετε τον κωδικό προσφοράς ARTEFIASCO και η πρώτη σας Uber διαδρομή με uberTAXI αξίας έως 20€ είναι δωρεάν.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
www.allaboutmusic.gr
www.elculture.gr
www.indiegroundradio.com
www.mic.gr
popaganda.gr
www.postwave.gr
http://rockinathens.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες και δημοσιογραφική ενημέρωση απευθυνθείτε στο
info@artefiasco.com