Sleepin Pillow w Fool In The Box @ Gagarin 205, Fri 25/03

sleep innΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ
GAGARIN 205
SLEEPIN PILLOW + FOOL IN THE BOX

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ προπώληση, 12 ευρώ ταμείο

Σημεία Προπώλησης : viva.gr, τηλεφωνικά στο: 11876 και σε όλα τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven spot, Ιανος, Reload

Sleepin Pillow
Οι Sleepin Pillow, το πρωτοποριακό 6μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, μια από τις καλύτερες phyco rock μπάντες της χώρας θα βρίσκονται κοντά μας για ένα ξεχωριστό live. Τα μέλη του group θα πάρουν τα ψευδώνυμα τους – Nomik, Rispa, Aisha Sama, Nick Zakqueline, Antoine και Skinman – τα όργανά τους, και θα καταλάβουν τη σκηνή του Gagarin για θα προσφέρουν ένα μοναδικό κι απόκοσμο οπτικοακουστικό θέαμα. Η τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα τον Δεκέμβριο που μας πέρασε συνοδεύτηκε από sold out: γενική απαίτηση όσων παραβρέθηκαν, αλλά κι όσων δεν τα κατάφεραν, ήταν να μας επισκεφτούν και πάλι σύντομα σε μεγαλύτερο χώρο.

Ίσως η λέξη κλειδί για να χαρακτηρίσει κανείς τη μπάντα αυτή είναι η πολυμορφία καθώς οι SP είναι από τους λίγους που καταφέρνουν να εναρμονίσουν ψυχεδελική ροκ, ελληνική και ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική, trip hop και αγγλόφωνο στίχο. Το αποτέλεσμα σε άλλη περίπτωση, ίσως θα ήταν χαοτικό, κάτι το οποίο όμως δεν συμβαίνει εδώ. Η μουσική τους έχει έντονη προσωπικότητα κι αποπνέει ξεκάθαρα μυστικισμό, γεγονός απόλυτα λογικό αφού οι επιρροές τους από την trip hop σκηνή του Bristol των 90s και μια μοντέρνα post-rock αισθητική είναι εμφανείς. Κατορθώνουν να συνδυάζουν rock και trip hop ήχους με την δυτική ψυχεδέλεια, την ανατολίτικη κουλτούρα καθώς και στοιχεία της ελληνικής παράδοσης. Ένας συγκλονιστικός διάλογος μεταξύ κλασικού και μοντέρνου, ένα μεθυστικό ταξίδι στο άπειρο μέσα από μια πλειάδα μουσικών επιρροών και δημιουργικών ηχοτοπίων. Η μουσική τους φιλοσοφία γεφυρώνει με μοναδικό τρόπο το χθες με το σήμερα, την πολιτισμική κληρονομιά της ανατολής με την καπιταλιστική δύση, τις φόρμες της ηπείρου και του διεσπαρμένου Ελληνισμού μ’ αυτές των psychedelic 70s και indie 90s του αγγλοαμερικανικού ονείρου.

Με το τρίτο τους mini album με τίτλο “This World is Over, It’s Time for a New One”, οι Sleepin Pillow επέστρεψαν το 2014 μετά από αρκετό καιρό σιγής και επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες από τις προηγούμενες δουλειές τους, δημιουργώντας ένα νέο ηχητικό κόσμο γεμάτο από νέα ηχοχρώματα με έντονα progressive και electronic στοιχεία. Ήδη από το πρώτο album τους “Apples Οn An Orange Tree” [2008] είχαν δείξει ότι το μέλλον τους ανήκει, αφού από το σύνολο των μουσικών παραγωγών τοποθετήθηκε στα πέντε καλύτερα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2008 στην Ελλάδα, και με το δεύτερο, το “Superman’s Blues” [2010], ήρθαν να σφραγίσουν αποφασιστικά τις υποσχέσεις του ντεμπούτου τους ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο με ένα δίσκο συγκλονιστικού εύρους, επικό και ταυτόχρονα οικείο και ενδόμυχο.

Μια φορά είναι αρκετή για να σε παρασύρουν!

Fool in the Box
Οι Fool in The Box είναι ένα alternative rock τρίο από την Αθήνα, με ενεργή παρουσία από το 2007. Η μπάντα σχηματίστηκε από τους Απόλλωνα Αβατάγγελο (φωνές-κιθάρες), Άγη Βουγά (μπάσο) και Γιώργο Ράδο (τύμπανα), φίλους και συνοδοιπόρους σε διάφορα μουσικά σχήματα. O ήχος του συγκροτήματος έχει ως βιωματική βάση τον rock ήχο των ‘90s, ενώ τα ακούσματα και οι επιρροές τους απλώνονται σε ολόκληρο το μουσικό φάσμα (από rock, alternative, pop μέχρι jazz, progressive κτλ). Το στιβαρό rhythm section, τα μελωδικά φωνητικά και το groove είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ήχου τους. Η μπάντα δίνει βάση στις ζωντανές εμφανίσεις, έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και έχει ανοίξει τις συναυλίες των Oi Va Voi, Master of disguise, Solarmonkeys, The Mighty N, Friend Of Gods, κ.α.

Το κομμάτι “Decently Behaved” συμπεριλήφθηκε στο “In the junkyard Vol.3” της Spinalonga Records, ενώ με την συνεργασία της SAE International κυκλοφόρησαν το EP “Faces” τον Ιούνιο του 2014.

Το ομότιτλο LP τους “Fool In The Box” κυκλοφορεί πλέον εδώ και λίγο καιρό σε ηλεκτρονική μορφή (bandcamp, i-tunes, spotify,κ.α) αλλά και σε φυσικό προϊόν, διαθέσιμο σε συναυλίες και από τους ίδιους.

https://www.facebook.com/FoolinTheBox.band
http://foolinthebox.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/user/Foolinthebox
https://www.youtube.com/watch?v=iBFsytTe6Lo