Ματαίωση του live των Nils Petter Molvær and Moritz von Oswald @Gagarin,Fri 13/12

35x50_ok.indd
 

MATAΙΩΣΗ της συναυλίας των Nils Petter Molvær and Moritz von Oswald

==========

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε πως η συναυλία των Nils Petter Molvær and Moritz von Oswald στο Gagarin 205 που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου ματαιώνεται για ανελαστικούς λογιστικούς λόγους που προέκυψαν κατά την διάρκεια της τουρνέ των καλλιτεχνών.

Η εξαργύρωση των εισιτηρίων θα γίνει για όσους προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια τους απο φυσικά σημεία προπώλησης (Public-Θέατρο Ακροπόλ) απο το Θέατρο Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11, Τηλ.:2103643700)
ενώ όσοι τα προμηθεύτηκαν online μέσω viva.gr θα εξαργυρωθούν μέσω της πιστωτικής τους κάρτας.

Η εξαργύρωση θα γίνει απο την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Nils Petter Molvær and Moritz von Oswald

 

Nils Petter Molvær and Moritz von Oswald

Τιμή εισιτηρίου: 22 euros τα πρώτα 200 εισιτηρια, 25 euros προπώληση, 27 euros ταμείο

Σημεία προπώλησης: Θέατρο Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11, Τηλ.: 2103643700)
, Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου,Viva.gr

Ο Πατριάρχης του γερμανικού techno, ένας αληθινός θρύλος της ηλεκτρονικής μουσικής, έρχεται στο Gagarin 205 με το νέο του σχήμα για να συνεπάρει όλους ανεξαιρέτως τους μουσικόφιλους.

Θα ήταν απλό να κατατάξει κανείς τον Moritz von Oswald a.k.a. Maurizio στους “djs” ή “την dance σκηνή”, αν ο ίδιος δεν είχε εμπλακεί στην περιπέτεια της μουσικής με τον απόλυτο crossover τρόπο. Ο Von Oswald παίζει κρουστά, ηλεκτρικό πιάνο και έγχορδα, είναι περιζήτητος παραγωγός, έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως ο Carl Craig και ο Juan Atkins, και, τα τελευταία χρόνια, διευθύνει ως μαέστρος το ομώνυμο τρίο που αποτελείται από τον ίδιο και τους Max Loderbauer και Sasu Ripatti. Οι κριτικοί δεν υπήρξαν καθόλου φειδωλοί ως προς τον ενθουσιασμό τους και οι συγκρίσεις έφτασαν μέχρι τον Herbie Hancock και τον Miles Davis.

Η απόσταση ανάμεσα στα κλαμπ του Βερολίνου και τα μετέπειτα projects δεν ήταν δύσκολο να διανυθεί από ένα λάτρη των πειραματισμών σαν τον άτακτο Moritz von Oswald. Έχοντας συνδέσει το όνομά του με τη minimal techno ακόμη περισσότερο και από τον Jeff Mills, επηρέασε καταλυτικά djs όπως ο Ritchie Hawtin και ο Thomas Brinkmann, πέρασε με απαράμιλλη κλάση στην dub και τη reggae συνεργαζόμενος με τον Mark Ernestu s (αμφότεροι συνιδρυτές της δισκογραφικής Basic Channe l), ενώ το 2008 συναντήθηκε με τον βασιλιά του Detroit techno Carl Craig στο άλμπουμ ReCompose , στο οποίο αποδημούν συνθέσεις του Ravel. Ήταν θέμα επιρροών, ακουσμάτων και χρόνου πριν ο μουσικός δαίμονας Moritz von Oswald “το πάει κάποια βήματα παραπέρα”. Για την ακρίβεια, πολλά, πάρα πολλά βήματα παραπέρα. Και παρακάτω.

Ο Νορβηγός τρομπετίστας Nils Petter Molvær, πρωτοπόρος της future jazz, είναι ο συνδημιουργός του τελευταίου μουσικού οχήματος του Maurizio. O δίσκος τους 1/1 κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο και ήδη η φήμη του εξαπλώνεται χωρίς όρια και περιορισμούς. Εκλεκτική nu jazz, ηλεκτρονικοί αυτοσχεδιασμοί, ακροβατικά πνευστά και ηχοτοπία που φέρνουν στο μυαλό τον Brian Eno … Στις 13 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205, σε ένα από τα πιο ξεχωριστά live της χρονιάς, που δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους φίλους της techno ή της τζαζ, αλλά στους πραγματικούς φίλους της μουσικής χωρίς ταμπέλες, ετικέτες και περιορισμούς.

Opening act: Minimaximum

Oι Minimaximum improVision είναι αρχιτέκτονες, μουσικοί και εικαστικοί καλλιτέχνες, που πειραματίζονται μουσικά και οπτικα, χρησιμοποιώντας ακουστικά και ηλεκτρικά όργανα, λόγο, φωνές, ηχογραφημένους ήχους, αντικείμενα και εικόνες. Ηχητικά και οπτικά συστατικά συνδυάζονται για να σχηματιστούν παράλληλες, διασταυρούμενες και αντιστικτικές γραμμές αφήγησης.

Οι MiniMaxiMumM, από το 2005 που σχηματίστηκαν, έχουν εμφανιστεί με δικές τους παραγωγές αλλά και συνεργασίες με ευρύτερα σχήματα. ‘Eχουν παρουσιάσει δουλειά τους στο Forum Wallis Festival στην Ελβετία, στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά για το Ινστιτούτο Goethe, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στη Knot Gallery, στο θέατρο Εμπρός, στο Moving Silence Festival , στο 6 D.o.g.s., στο Booze, στο 1ο ΜΙR festival, στα φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου Avant Guard Film Festival (cine Trianon) και Strange Screen Film Festival (Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη) και αλλού. Έχουν συνεργαστεί, με τον ποιητή Gerhard Falkner, τη σκηνοθέτη Άντζελα Μπρούσκου, τον σκηνοθέτη Vincent Moon και τον video artist Matthias Fritsch.

 

Warm up dj set: Παναγιώτης Μένεγος (Laternative)

O Παναγιώτης Μένεγος είναι δημοσιογράφος, dj, ραδιοφωνικός παραγωγός της καθημερινής εκπομπής του Εν Λευκώ Laternative και την ξέρει την techno του.