MURDER BY DEATH live @ Gagarin, Sat 16/05, opening act: The Voyage Limpid Sound. Κερδίστε προσκλήσεις!

MurderbydeathA

 

Κερδίστε μονές προσκλήσεις για το live στέλνοντας mail στο indiegroundradio@gmail.com με τίτλο MURDERονοματεπώνυμο και τηλέφωνο ως την Πέμπτη 14/05 στις 23:00. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με mail ή τηλεφωνικά μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 15/05.

Doledrums presents

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΪΟΥ

MURDER BY DEATH
opening act: The Voyage Limpid Sound

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ για περιορισμένο χρονικό διάστημα, 19 ευρώ προπώληση, 22 ευρώ ταμείο

Σημεία προπώλησης: www.viva.gr και τα συνεργαζόμενα καταστημάτα Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, Reload

Σπαρακτικό indie από τη χιονισμένη Ιντιάνα: η δημοφιλής μπάντα από το Bloomington ξανά στην Αθήνα

Οι Murder By Death πήραν, όπως εύκολα θα μάντευε κανείς, το όνομά τους από την ομώνυμη ταινία μυστηρίου του 1976, σε σενάριο Neil Simon και με θρυλικό καστ – εκείνο όμως που, προφανώς, τους γοήτευσε περισσότερο ήταν το νοσηρό τού τίτλου. Τα τραγούδια των Murder By Death είναι από μελαγχολικά μέχρι θανατερά και το death country που παίζουν είναι γεμάτο με θλιβερές ιστορίες και goth στοιχεία. Η ζωή και ο θάνατος αποτελούν αγαπημένα θέματα της στιχουργίας της μπάντας, της οποίας άλλες θεματικές εμμονές είναι οι καταραμένοι άνθρωποι και οι έρωτές τους, τα όρια της τρέλας, η εγκατάλειψη και η μοναξιά. Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τη μουσική τους dark whiskey devil music: σε αυτή συνυπάρχουν η καταστροφή μεξικανικών πόλεων από τον Διάβολο, οι ωδές στο bourbon και οι πειρατικοί θρύλοι.

Murder-By-Death

Ιδιαίτερη προτίμηση της μπάντας από την ενδοχώρα της Αμερικής τα concept albums, πάντα με τα αναμενόμενα, βαριά για την ψυχή, θέματα, ακόμα και όταν τα τραγούδια τους είναι γρήγορου τέμπο. “Εξάλλου”, λέει ο frontman Adam Turla “upbeat δεν σημαίνει και χαρούμενα”. Η βία, τα φονικά και το πάθος δεν είναι μεν χαρούμενα, αλλά κάνουν τους δίσκους και τα live των Murder By Death μια πολύ έντονη και εσωτερική εμπειρία, κατά την οποία μερικές φορές “οι μουσικοί δεν παίζουν μαζί, αλλά περισσότερο ο ένας εναντίον του άλλου”. Οι ήχοι και οι ενορχηστρώσεις βγαίνουν και αυτοί από το χώμα και τα σπλάχνα της αμερικανικής ενδοχώρας και του folk goth της: τσέλο, δαιμονισμένο μπάντζο και μαντολίνο που οι κριτικές παρομοιάζουν περισσότερο με φρενήρες κομπρεσέρ παρά με ρομαντικό έγχορδο προστίθενται σταδιακά στη μουσική της μπάντας για να κάνουν τα τραγούδια της ακόμα πιο πολυδιάστατα.

Ως μουσικοί, οι Murder By Death είναι βιρτουόζοι, είτε παίζουν κομμάτια χαμηλότονα είτε ξέφρενους, εκτροχιασμένους ρυθμούς. Το κοινό τους στην Αμερική μιλά με διθυράμβους για τη σκηνική τους παρουσία και δεν τους αντιμετωπίζει ως μελωδικούς ήρωες του indie – αντίθετα, συμμετέχει στα live τους δημιουργώντας ένα περίεργο, passive aggressive moshpit, από αυτά που συναντά κανείς σε ροκενρόλ συναυλίες. Μη χάσετε την επιστροφή τους στην Αθήνα, πρόκειται για μια συναυλία που αναμένεται πολύ διαφορετική από τα “indie live” που έχουμε συνηθίσει.

*** To Uncut για τον δίσκο των Murder By Death, Big Dark Love:

Goth παράνοια στον αμερικάνικο Νότο: Οι indie rock βετεράνοι σε νέα μονοπάτια (….) Κιθάρες, πνευστά, έντονα φωνητικά, και σχεδόν κανένα κομμάτι του δίσκου δεν είναι αυτό που δείχνει.

The Voyage Limpid Sound

Οι The Voyage Limpid Sound τα τελευταία 15 χρόνια ακολουθούν το δικό τους ήσυχο και μοναχικό μουσικό μονοπάτι. Στην πορεία έχουν υπηρετήσει πολλές μορφές της αγγλόφωνης και οργανικής ποπ ροκ αποκτώντας ένα μικρό αλλά σκληροπυρηνικόfanbase στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

VLS

Έχουν κυκλοφορήσει 3 δίσκους (Electronically Enhanced Dream – 2000, Happy – 2010, Nightly Sing Songs – 2013) καθώς και ένα 7ιντσο (Barberette’s Summer Coif/Winter time is over – 2014). Στα πλαίσια της πιο πρόσφατης κυκλοφορίας τους με τίτλοVoyageölogy, μια συλλογή με ακυκλοφόρητα τραγούδια από τη δεκαετία 2000-2009, οι TVLS παίζουν κομάτια που δεν έχουν μέχρι τώρα παιχτεί ζωντανά.