Λάμπρος Παπαλέξης & Οι Χτισμένες των Θεμελίων @ Υπόγειο (Θεσ/νίκη), Thi 22/12

Ο Λάμπρος Παπαλέξης & Οι Χτισμένες…των Θεμελίων παρουσιάζουν το άλμπουμ Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη στο κλαμπ Υπόγειο της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

O Λάμπρος Παπαλέξης, παίζει μουσική, συνθέτει, γράφει στίχους και τραγουδάει από τη δεκαετία του ’80 και του ’90 σε σχήματα όπως οι Φάντης Μπαστούνι & Οι Άσσοι και οι Σαύρα των Βασιλικών Δρόμων. Με το νέο εξαμελές σχήμα του Οι Χτισμένες…των Θεμελίων, εμφανίζεται για πρώτη στη Θεσσαλονίκη φορά μετά από 20 χρόνια, προκειμένου να παρουσιάσει το άλμπουμ Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη στο κλαμπ Υπόγειο (Μελενίκου Κωνσταντίνου 13), την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 10 μ.μ.
Έπειτα από σειρά επιτυχημένων ζωντανών εμφανίσεων πέρυσι στην Αθήνα, ο Λάμπρος Παπαλέξης και Οι Χτισμένες…των Θεμελίων παρουσιάζουν το Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη που έτυχε εξαιρετικών κριτικών από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σε μια σειρά από πόλεις της χώρας, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη.
Το άλμπουμ, ένας φόρος τιμής στις μουσικές αναφορές του Παπαλέξη και μια εσωτερική ματιά στο τι οδήγησε τη χώρα στην κοινωνική και πολιτιστική κρίση, θα τεθεί σε κανονική κυκλοφορία με τα αυθεντικά του εξώφυλλα και με 16σέλιδο ένθετο στις αρχές Δεκεμβρίου από την Ikaros Records σε CD, ενώ μέσα στο 2017 θα κυκλοφορήσει σε διπλό βινύλιο .
Πέρα από το υλικό του συγκεκριμένου δίσκου, η μπάντα εκτελεί συνθέσεις του τραγουδοποιού από προηγούμενες δουλειές του, καθώς και κομμάτια ξένων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που τον επηρέασαν στην πορεία του.
Η μπάντα αποτελείται από πολύ γνωστούς μουσικούς της αθηναϊκής rock ‘n’ roll σκηνής που συμμετείχαν ή συμμετέχουν σε συγκροτήματα όπως οι Gravity Say I, οι Earthbound, οι Rockin’ Bones, οι Swing Shoes, οι Echo Tattoo, οι Σαύρα των Βασιλικών Δρόμων, οι Βάλια Κάλντα κ.α.

Οι Χτισμένες…των Θεμελίων είναι:
Σπύρος Δουλγερίδης: Τύμπανα, Φωνητικά
Νικος Μενουδάκης: Hammond, Πλήκτρα
Λάμπρος Παπαλέξης: Φωνή, 12χορδη και Ηλεκτρική Κιθάρα, Φυσαρμόνικα
Διονύσης Τελιόπουλος: Ηλεκτρική Κιθάρα, Φωνητικά
Πάνος Τομαράς: Ηλεκτρικό Μπάσο
Κώστας Στεργίου: Πιάνο

Είσοδος : 8 euro