Διπλές προσκλήσεις!«Η Αόρατη Αλυσίδα»@ Altera Pars

Στείλτε e-mail με το ονοματεπώνυμό σας, την ημέρα που θέλετε να παρακολουθήσετε την παράσταση ( Δευτέρα ή Τρίτη ) και τίτλο «Η Αόρατη Αλυσίδα»στη διεύθυνση indiegroundradio@gmail.com και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση. Η κλήρωση για τις προσκλήσεις θα γίνεται Κυριακή απόγευμα και οι τυχεροί θα ενημερώνονται Κυριακή βράδυ με email.

«Η Αόρατη Αλυσίδα»

του  Κάρλος  Φερρέρα 

Η παράσταση

Τρεις αδελφές ζουν μαζί στο παλιό σπίτι της οικογένειας. Είναι τρίδυμες και  μοιάζουν σαν τρεις σταγόνες νερό. Απομονωμένες η κάθε μια στον κόσμο της, αναπολούν, διεκδικούν, θυμώνουν, ονειρεύονται… μέσα από τρεις μονολόγους, περνώντας από την ευτυχία της φαντασίας, στην απελπισία της πραγματικότητας και της μοναξιάς.

Η καθεμιά τους  βιώνει διαφορετικά το σκοτεινό μυστικό της οικογένειας, που τις ενώνει σαν αόρατη αλυσίδα. Ένα οικογενειακό θρίλερ.

Τι κρύβεται όμως πίσω από μια φαινομενικά συνηθισμένη ζωή;

Πού βρίσκεται η ουσία που διαπερνά σαν υπόγειο ρεύμα, αποκαλύπτει μια άλλη πραγματικότητα και αναδεικνύει ως πρωταρχική και ουσιώδη την εσωτερική διάσταση των πραγμάτων, άλλοτε με τραγικότητα και άλλοτε με χιούμορ;

Μία ηθοποιός υποδύεται και τους τρεις ρόλους, σ΄έναν αφαιρετικό χώρο, όπου ο χρόνος και ο τόπος μπερδεύονται και ταξιδεύουν από το πραγματικό στο φανταστικό και από το παρόν, στο παρελθόν και το μέλλον.

Ο  κουβανός συγγραφέας Κάρλος Φερρέρα ενώνει  με την «Αόρατη Αλυσίδα», όχι μόνο τις τρείς πρωταγωνίστριες του ομώνυμου έργου του, αλλά και όλες τις γυναίκες του κόσμου που ζουν μέσα σε μια οικογένεια που δεν φαίνεται να διαφέρει και τόσο πολύ από τις άλλες…

Ο συγγραφέας

Ο Κάρλος Φερρέρα γεννήθηκε στην Κούβα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Instituto Superior Politécnico José Antonio Echevarría (ISPJAE) της Αβάνας. Γράφει κριτική για τον κινηματογράφο στην ιστοσελίδα YA.COM και αρθρογραφεί σε ισπανικά περιοδικά και εφημερίδες. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Βαρκελώνη και ασχολείται με τη σκηνοθεσία τηλεοπτικών προγραμμάτων όπως “Ο μεγάλος αδελφός”, “Ο μεγάλος αδελφός-εκδοχή VIP”, ” Το σπίτι της ζωής σου”, “Αυτή η κουζίνα είναι μια κόλαση”, “Οι τέσσερις στους τέσσερις”, “Οι επιζήσαντες: Περιπέτεια στην Καραϊβική” και  “Σούπερ Μοντέλο 2006”.

“Η αόρατη αλυσίδα” είναι το πρώτο θεατρικό του έργο.

Παρουσιάστηκε στη Βαρκελώνη και στην Αργεντινή το 2009 και 2010-2011 αντίστοιχα.

Στην Ελλάδα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Θέατρο «Altera Pars».

 Κείμενο: Κάρλος Φερρέρα

Μετάφραση:  Μαρία Χατζηεμμανουήλ – Δημήτρης Ψαρράς

 Οι συντελεστές

 Σκηνοθεσία : Δήμητρα Αράπογλου

Σχεδιασμός  φωτισμών: Βασίλης  Κλωτσοτήρας

Σκηνογράφος:  Έλενα Χριστούλη

Ενδυματολόγος:  Δέσποινα Χειμώνα

Μουσική / Σχεδιασμός Ήχων:  Μάριος  Αριστόπουλος

Επιμέλεια  κίνησης :  Ελβίρα  Μπαρτζώκα

 

Όλγα / Ιρίνα / Μάσα :  Μίνα Χειμώνα

 

Πρώτη παράσταση: 27  Μαρτίου 2012

(Παγκόσμια  ημέρα  θεάτρου)

Κάθε  Δευτέρα και Τρίτη   στις  21.15

(για περιορισμένες παραστάσεις)

Εισιτήρια:  15  &  10  ευρώ

Διάρκεια 70′ 

 

Altera pars 2012