Κερδίστε προσκλήσεις! Weekend w/ Chickn Live @ Six Dogs, Fri 29/11

WEEKEND w/ Chickn Live @ Six D.O.G.S.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Κερδίστε προσκλήσεις για το live στέλνοντας mail στο indiegroundradio@gmail.com με τίτλο WEEKENDονοματεπώνυμο και τηλέφωνο ως την Πέμπτη 28/11 στις 14:00. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με mail ή τηλεφωνικά το βράδυ της Πέμπτης 28/11.

Weekend-Poster-FOR-WEB

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, η αντίδραση των δυο πλευρών του Ατλαντικού στο μουσικό, καλλιτεχνικό, πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα του punk ήταν διαφορετικό: στην μεν Αμερική, η τάση της υπόγειας μουσικής σκηνής στράφηκε στο θόρυβο και την ταχύτητα του hardcore, ενώ στην Αγγλία άνθισε το σκοτάδι, η αμφισβήτηση και οι μουσικοί νεωτερισμοί του post-punk. Για να παραφράσουμε τον προβοκάτορα ιδρυτή της Factory Records Anthony Wilson, η Αγγλία στο “Fuck!” του punk απάντησε με ένα “What the Fuck?!” των Joy Division, Gang Of Four κ.α., ενώ η Αμερική με ένα “FUUUUUCKKK!!!!!” ποτισμένο με τον ιδρώτα, την ένταση, και την υποβόσκουσα βία των Black Flag και των επιγόνων τους. Το σημείο επανένωσης βρίσκεται κάπου στα μέσα της δεκαετίας των 80 με την κοινή επανεμφάνιση των μελωδικών ριζών της κιθαριστικής μουσικής του 1960 σε συγκροτήματα όπως οι Hüsker Dü και οι My Bloody Valentine.
Κάπου σε αυτό το μεταίχμιο, που συνεχίζει μέχρι σήμερα να επηρεάζει την κιθαριστική ανεξάρτητη μουσική, βρίσκουμε τους επόμενους καλεσμένους μας, το τρίο από το Σαν Φρανσίσκο με το όνομα Weekend που έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

WeekendPromo

Οι Weekend αποτελούνται λοιπόν από τους Shaun Durkan (φωνητικά/μπάσο), Kevin Johnson (κιθάρα) και Abe Pedroza (ντραμς) και σχηματίστηκαν το 2009 στο Σαν Φρανσίσκο. Το 2010 υπογράφουν στην Slumberland Records και κυκλοφορούν το πρώτο τους LP με τίτλο Sports (2010, Slumberland Records), έναν δίσκο με ανταγωνιστικές και βίαιες διαθέσεις (εξού και ο τίτλος, αναφορά σε στοιχεία του επαγγελματικού αθλητισμού) ποτισμένος από επιρροές της Αγγλικής post-punk σκηνής (η αγάπη στα συγκροτήματα της Factory έκδηλη) αλλά με μια ένταση που ξεκάθαρα προδίδει της hardcore punk καταβολές του. Ακολουθεί το μεταβατικό ΕP Red (2011, Slumberland Records), όπου το συγκρότημα τονίζει περισσότερο τις μελωδικές του τάσεις.
Και φτάνουμε στο φετινό Jinx (2013, Slumberland Records), δίσκος που αναδύθηκε από προσωπικές τραγωδίες (και πάλι εμφανές στον τίτλο), την μετακόμιση του συγκροτήματος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, και την προσθήκη ενός τέταρτου μέλους στο μπάσο, τον Nic Ray. Στο Jinx λοιπόν, οι Weekend καταφέρνουν να συνθέσουν αρμονικά τις πρώιμες επιρροές τους, την ένταση και τον δύσκολο ήχο του ντεμπούτο τους με την μελωδικότητα που ήταν πάντα εμφανής στις συνθέσεις τους να τονίζεται πιο εμφατικά. Όπως είπαμε και στην αρχή, το αποτέλεσμα θυμίζει εκείνη την στιγμή στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980 όπου τα ανεξάρτητα συγκροτήματα θυμήθηκαν την φαζαρισμένη δεκαετία του 1960. Ή, αν θέλετε μια πιο επίκαιρη αντίληψη, μπορούμε να τοποθετήσουμε τους Weekend στην γραμμή συγκροτημάτων όπως οι No Age, οι Deerhunter, οι Women, οι Soft Moon, που έχοντας όλοι τις ρίζες τους στον θόρυβο και την ένταση, τελευταία αναζητούν όλο και πιο ενδιαφέροντα μουσικά μονοπάτια, παίζοντας με τους χρόνους και τις μελωδίες. Γνωστοί και αυτοί για την ποιότητα των ζωντανών τους εμφανίσεων, αναμένουμε με μεγάλη χαρά να δούμε στην Αθήνα ένα συγκρότημα που φαίνεται να μπαίνει σε μία περίοδο λίαν ενδιαφερόντων αναζητήσεων.

1293045_529051153816727_1233708159_o

Την συναυλία των Weekend θα προλογίσουν οι Chickn,μια κολεκτίβα μουσικών από την οποία συνήθως προλαβαίνουν να είναι στην ώρα τους επί σκηνής συνήθως τρία άτομα. Με ξεκάθαρες μουσικές αξίες (σπασμένα όργανα = ναι, μεγάλα σε διάρκεια άλμπουμ = όχι, τραγούδια για ναρκωτικά = ναι, άνω των 5’ κιθαριστικό feedback = ναι), τις οποίες και καταπατούν, και ένα αναμενόμενο ΕP στα σκαριά, οι Chickn εναλλάσσουν την σχεδόν κινηματογραφική μουσική με τάσεις για μουσικούς πειραματισμούς, το όλο καταλήγοντας σε κάτι που οι ίδιοι ονομάζουν psych wave. Α, επίσης μετράνε τα λόγια τους

WEEKEND w/ Chickn Live @ SIX D.O.G.S.

SIX D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8 , Μοναστηράκι)

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Πόρτες: 21:00

Είσοδος:15 ευρώ

www.sixdogs.gr

WEEKEND Links
http://weekendtheband.us/
https://www.facebook.com/weekendtheband
https://twitter.com/weekendtheband

CHICKN Links
https://www.facebook.com/chickenkraut

facebook event:https://www.facebook.com/events/1429180340629057/

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
www.artefiasco.com

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
www.allaboutmusic.gr
www.elculture.gr
www.indiegroundradio.com
www.mic.gr
www.mixtape.gr
www.postwave.gr
www.radiobubble.gr