Κερδίστε προσκλήσεις! Frozen Autumn live @Death Disco, Sat 21/06

FROZEN inn

 

Κερδίστε μονές προσκλήσεις για το live στέλνοντας mail στο indiegroundradio@gmail.com με τίτλο FROZENονοματεπώνυμο και τηλέφωνο ως την Πέμπτη 19/06 στις 19:00. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με mail ή τηλεφωνικά μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 20/06.

DEATHDISCO
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
ΗΣΑΠ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΗΣΕΙΟ / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
THE FROZEN AUTUMN (IT)

Για τους Frozen Autumn ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στα 80’s. Ήχος που παραπέμπει στα μεγάλα cold / dark wave συγκροτήματα του παρελθόντος και εμφάνιση που με το έντονο make up, τα ξασμένα μαλιά και τα μαύρα ρούχα δηλώνει οτί ο ενδηματολογικός κώδικας και η αισθητική που λάνσαραν η Siouxsie, ο Robert Smith και οι υπόλοιποι θιασώτες του post punk των αρχών των 80’s καλά κρατεί.

Η ιστορία των Frozen Autumn ξεκινάει το 1993 όταν ο Diego Merletto από το Τορίνο της Ιταλίας επηρεασμένος από τον ήχο της 4AD και το ευρωπαϊκό cold wave κάνει τις πρώτες του ηχογραφήσεις. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ Pale Awakening που πούλησε 5.000 αντίτυπα και έβαλε για τα καλά τους Frozen Autumn στο χάρτη της ευρωπαϊκής dark wave σκηνής.

Ακολούθησε το Fragments of Memories και με αυτό το άλμπουμ – και κυρίως με το τραγούδι Dusk is Like a Dagger που έγινε μεγάλο club hit – οι Frozen Autumn είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν και στη χώρα μας.

Το επόμενο βήμα του Diego, ήταν ένα side project με την ονομασία Static Movement που δεν διαφοροποιείται σημαντικά από τον ήχο των Frozen Autumn αλλά επισημοποιεί την συνεργασία με την τραγουδίστρια Froxeanne η οποία πλέον είναι αναπόσπαστο μέρος των Frozen Autumn.

Ακολουθούν τα άλμπουμς Emotional Screening Device, Is Anybody There? και Chirality του 2002, 2005 και 2012 αντίστοιχα με κομμάτια όπως τα is everything real?, when you are sad, static cold, guardian angel, ashes, before the storm, chirality που θεωρούνται πλέον κλασσικά.

Θα μπορούσαν να έχουν μια θέση δίπλα στα μεγάλα group των 80’s όμως οι Frozen Autumn είναι αρκετά μεταγενέστεροι. Είναι ένα group της εποχής μας και στις 21 Ιουνίου θα έχουμε την σπάνια ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε μια σπουδαία dark wave μπάντα στις καλύτερες μέχρι τώρα στιγμές του. Be there!

Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων προπωλείται στο Death Disco προς 12€. Τα υπόλοιπα εισιτήρια στη προπώληση και στο ταμείο κοστίζουν 15€.