God Is An Astronaut @ Fix Club (Thes) Fri 30/09/16 + Fuzz Club (Ath) Sat 01/10/16

GIAA POSTER NEW innΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ FUZZ PRODUCTIONS

Λόγω σοβαρού τραυματισμού του drummer των God Is An Astronaut, η μπάντα είναι αναγκασμένη να αναβάλλει τις επερχόμενες συναυλίες της στην Ελλάδα και την Ιρλανδία. Αφού του ευχηθούμε περαστικά, σας ενημερώνουμε πως έχουμε ήδη τις νέες ημερομηνίες για τη χώρα μας, οι οποίες είναι οι εξής:

Παρασκευή 30/9/16 Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη)

Σάββατο 1/10/16 Fuzz Live Music Club (Αθήνα) Τα εισιτήρια που έχουν ήδη πωληθεί ισχύουν για τις νέες ημερομηνίες. Για όσους, για οποιοδήποτε λόγο, επιθυμούν την επιστροφή των χρημάτων τους θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα την άλλη εβδομάδα. Λεπτομέρειες μέσα στις επόμενες ημέρες. Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται κανονικά για τις νέες ημερομηνίες: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt και το www.viva.gr

Οι God Is An Astronaut, μία από τις κορυφαίες instrumental μπάντες του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, επιστρέφουν στη χώρα μας! Οι Ιρλανδοί postrockers θα πραγματοποιήσουν δύο μεγάλες συναυλίες την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο Fix Factory of Sound στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 01 Οκτωβρίου στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα!

Πρόκειται για ένα συγκρότημα που το ελληνικό κοινό έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και το οποίο κερδίζει νέους φίλους με κάθε του επίσκεψη στα μέρη μας και με κάθε νέα κυκλοφορία του. Αυτή τη φορά, στις αποσκευές τους θα έχουν το πιο πρόσφατο album τους, “Helios / Erebus”, το οποίο παρουσίασαν τον Ιούνιο του 2015 αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Η προπώληση για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης ξεκινάει στα 16 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 19 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 22 ευρώ.

Η προπώληση για τη συναυλία της Αθήνας ξεκινάει στα 19 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 22 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 25 ευρώ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, Media Markt, Ticket House και το ww.viva.gr

God Is An Astronaut + opening acts (t.b.a.)

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 / www.fixfactoryofsound.gr) και Σάββατο 01 Οκτωβρίου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, www.fuzzclub.gr).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Οι God Is An Astronaut σχηματίστηκαν το 2002, στο Glen of the Downs της Ιρλανδίας, από τους δίδυμους αδελφούς Niels και Torsten Kinsella που εμπνεύστηκαν το πολύ ιδιαίτερο όνομα της μπάντας από μία αναφορά στην ταινία του Clive Barker, “Nightbreed”.

Από την πρώτη στιγμή, ενστερνίστηκαν τη λογική και τη νοοτροπία του diy, κυκλοφορώντας τα albums τους μέσω της δικής τους ανεξάρτητης δισκογραφικής ετικέτας Revive Records. Το ντεμπούτο τους, “The End Of The Beginning” (2002) έδωσε αμέσως το ηχητικό στίγμα το οποίο καθορίζει τη μπάντα που, φυσικά, συνεχίζει να εξελίσσει και να διευρύνει τους μουσικούς της ορίζοντες. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι ίδιοι… “κάθε ένα από τα albums μας είναι μία ηχητική φωτογραφία ή στιγμιότυπο που απεικονίζει το ποιοι είμαστε εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.”

Μέσα σε μία περίοδο περίπου 14 ετών, έχουν κυκλοφορήσει 8 ολοκληρωμένες δουλειές (7 albums συν το E.P. “A Moment Of Stillness” το 2006) και την τελευταία δεκαετία περιοδεύουν ασταμάτητα σε ολόκληρο τον κόσμο, γεμίζοντας τους χώρους όπου εμφανίζονται. Πέρα από το ότι η μπάντα, εδώ και αρκετά χρόνια, θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα και πλέον αντιπροσωπευτικά ονόματα του post-rock, η αποδοσή τους στις ζωντανές εμφανίσεις τους – που συνήθως συνοδεύονται από εντυπωσιακά visuals – είναι τέτοια που το κοινό κυριολεκτικά απολαμβάνει κάθε μία από αυτές και περιμένει με ανυπομονησία την επόμενη επίσκεψή τους στην εκάστοτε πόλη.

“Οι God Is An Astronaut μπορεί να είναι συναρπαστικοί, ήρεμοι ή θλιμμένοι. Εκθαμβωτικά φανταστικά κομμάτια μουσικής και ωμή συγκινησιακή δύναμη. Οι God Is An Astronaut είναι η πιο ανθρώπινη έκφραση του postrock που υπήρξε ποτέ.” Drowned In Sound

“Οι God Is An Astronaut μας μεταφέρουν στο άπειρο και ακόμα παραπέρα…” Classic Rock

“Επικά τραγούδια που μεταμορφώνονται σε τεράστια κύματα.” Uncut

“Είναι δύσκολο να αρνηθείς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που φέρνουν οι God Is An Astronaut στο τραπέζι του postrock.” Rocksound UK

Η δισκογραφία των GIAA:

The End Of The Beginning (2002)

All Is Violent, All Is Bright (2005)

A Moment Of Stillness (2006)

Far From Refuge (2007)

God Is An Astronaut (2008)

Age Of The Fifth Sun (2010)

Origins (2013)

Helios / Erebus (2015)

Η σύνθεση των GIAA:

Torsten Kinsella / φωνητικά, κιθάρες, πλήκτρα

Niels Kinsella / μπάσο, κιθάρες, visuals

Jamie Dean / πλήκτρα, synthesizers, κιθάρα

Lloyd Hanney / drums

www.godisanastronaut.com

www.facebook.com/godiaa

 

Support και ώρες έναρξης για τις συναυλίες των God is an Astronaut

Η ώρα για τις δύο συναυλίες των God Is An Astronaut στη χώρα μας πλησιάζει! Η σπουδαία post-rock μπάντα από την Ιρλανδία θα εμφανιστεί αύριο, Παρασκευή 30/9, στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) και το Σάββατο 1/10, στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα)!

Τις βραδιές θα ανοίξουν δύο εξαιρετικά εγχώρια σχήματα: οι Sugar Factory (Θεσσαλονίκη) και οι Blame The Trees (Αθήνα)!

Η προπώληση και για τις δύο συναυλίες συνεχίζεται!
Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ticket House και το https://www.viva.gr/tickets/music/god-isan-astronaut/

Οι ώρες εμφάνισης για τις δύο συναυλίες:
20.00 / doors open
21.15 / Sugar Factory (Θεσσαλονίκη) / Blame The Trees (Αθήνα)
22.30 / God Is An Astronaut

 

 

Blame the Trees

Oι Blame the Trees θα ανοίξουν τη συναυλία του Σαββάτου, 1η Οκτωβρίου, των God is an Astronaut sto FuzzΤο αθηναϊκό πενταμελές σχήμα, δημιουργήθηκε στο τέλος του 2011, με τις πολλαπλές επιρροές τους -από Portishead και Massive Attack έως Mogwai, God is an Astronaut- να βρίσκουν χώρο στο δικό τους «alternative atmospheric rock» περιβάλλον, όπως οι ίδιοι το ονομάζουν. Αmbient μελωδίες, εκρηκτικά ξεσπάσματα, ρυθμικά grooves, γυναικεία φωνητικά, έχουν όλα διαφορετικές μουσικές πηγές, καθώς το κάθε μέλος των Blame The Trees πρόσθεσε το δικό του… συστατικό στο χωνευτήρι των ήχων.

blamethetrees.com
Soundcloud.com/blamethetrees
Blamethetrees.bandcamp.com/album/synapses
Youtube.com/user/BlametheTrees

===============================================================

Oι Sugar Factory θα ανοίξουν τη συναυλία των God is an Astronaut την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο Fix Factory of Sound . Εμπνευσμένοι από την αυτοσχεδιαστική σύγχρονη μουσική και τις μελωδικές γραμμές Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, αναμιγνύουν ‘γλυκές’ μελωδίες κλείνοντας το μάτι στους βιομηχανοποιημένους ήχους!

Το ντεμπούτο τους δισκογραφικά έγινε τον Οκτώβριο του 2011 με την κυκλοφορία ενός 7’ιντσου βινυλίου (440/Explosions) από την Sudden Pause Records. Έναν χρόνο αργότερα (12/12/12) επέστρεψαν με την δεύτερη επίσημη κυκλοφορία τους (Sugar factory Digital E.P.) αποκλειστικά σε ψηφιακή έκδοση. Στις 20 Ιανουαρίου του 2014, επέστρεψαν δισκογραφικά με ένα νέο 7’ιντσο βινύλιο (Chamber Music/θβ, 250 αριθμημένα αντίτυπα) για λογαριασμό της Sudden Pause Records. Το 2016 τους βρίσκει στο στούντιο για ηχογραφήσεις νέων συνθέσεων καθώς ετοιμάζουν το τρίτο τους video clip και μια νέα κυκλοφορία.

sugarfactory.gr
http://sugarfactory.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/sugarfactoryband
sugarfactoryband@gmail.com

Δείτε το video για το “Chamber Music”

https://www.youtube.com/watch?v=lKis1PPyyX8

Η προπώληση για τη συναυλία της Αθήνας συνεχίζεται στα 22 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 25 ευρώ. Διάθεση (και στις δύο πόλεις): τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, Media Markt, Ticket House και το ww.viva.gr.

Στη Θεσσαλονίκη η προπώληση κοστίζει 19 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 22 ευρώ.