Dr. Albert Flipout’s One CAN Band ft. Mickey Pantelous @ ΙΛΙΟΝ plus, Thi 10/11

mickey-pantelous

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το MERLINS MUSIC BOX παρουσιάζει:

The Show of

Dr. Albert Flipout’s One CAN Band

Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016

 

 

 

Την Πέμπτη 10 Νοέμβρη, το Merlin’s Music Box παρουσιάζει την μοναδική οπτικοακουστική παράσταση του Mickey Pantelous στο ΙΛΙΟΝ plus (Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα). Μια βουτιά στην Αμερική (και όχι μόνο) του μόχθου, της αμφισβήτησης και της αντίστασης. Ένα 2ωρο παιχνίδι εικόνας και ήχου εμπλουτισμένο με ευρηματικότητα και χιούμορ. Ένα θέαμα που δεν περιγράφεται με λόγια σε ένα τυπικό Δελτίο Τύπου. Ένα θέαμα που δεν πρέπει να χάσει ΚΑΝΕΙΣ.

 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 8:30 και η παράσταση ξεκινά στις 9:30 ακριβώς.

Είσοδος 8€

Dr. Albert Flipout’s One CAN Band ft. Mickey Pantelous

Πολυπράγμων και εξαιρετικά προικισμένος μουσικός με μεγάλη εμπειρία στα μπλουζ, τη τζαζ και τη ροκ μουσική o Mickey Pantelous μας ταξιδεύει, με αφορμή την προσωπική κωμικοτραγική ιστορία του συνοδοιπόρου του δόκτορα Flipout (Της κονσέρβας κρουστό που έχει δεμένη στο αριστερό του πόδι) στην αμερικάνικη μουσική και ιστορία, με αναφορές σε όλο τον 20ο αιώνα έως τις μέρες μας.

Συνδέει εικόνες, χάρτες, σουρεαλισμό, μουσική, τάσεις, εντάσεις, μόδες και πολέμους, ψυχολογία με πειράματα απόρρητα, μέσω μιας ιστορίας πάθους, έρωτα, λύπης, τραγωδίας, πειρατών και αναγέννησης όπως αυτή του Albert που στωικά τον ακολουθεί στις μουσικές αναζητήσεις του, ελπίζοντας να γίνει ένας μεγάλος Rockstar κάποτε.

Παίζει με δύο κιθάρες, τύμπανα, καζού, φυσαρμόνικα και τραγουδάει λες και βγήκε από κείνες τις ιστορίες που βλέπουμε στις βιογραφικές ταινίες στον κινηματογράφο. Τραγουδάει από Robert Johnson, Woodie Guthrie και Blind Billy Mac Tell, μέχρι Whitestripes, Guns and Roses, Bob Dylan, Tom Waits, Spleenless Kiwi Klinton, Johhny Cash, PJ Harvey, Bruce Springsteen και Black Rebel Motorcycle Club. Μια εκτενέστατη αναδρομή, χορταστική και μελωδική που θα σας συναρπάσει και θα σας ωθήσει να αναζητήσετε πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και τις εποχές.

Μας γυρίζει στα θρανία με τον πιο απολαυστικό και τελικά παιδευτικό τρόπο ο Ελληνοδανός Mickey Pantelous, ο οποίος μας χαρίζει με γενναιοδωρία και μερικά δικά του τραγούδια από τα δύο του προσωπικά album “Can’t find my pills” και “North of Africa” αλλά και το καινούργιο που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο “Don’t you call my name” αποδεικνύοντας ότι και στην Ελλάδα μπορούν να γραφτούν ωραία blues κομμάτια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα του εξωτερικού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι είναι οικονόμος και δεν οδηγείται σε χρονικές υπερβολές ή εξεζητημένους αυτοσχεδιασμούς αλλά σε κερδίζει με την αυθεντικότητά του και την αισθητική του.

https://www.facebook.com/Dr-Albert-Flipouts-one-CAN-band-aka-Mickey-Pantelous–226417777428608/

http://mickeypantelous.com/

 

Δείτε στο παρακάτω link ένα δείγμα της παράστασης, όπως παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτη πάλι στο ΙΛΙΟΝ plus

https://www.youtube.com/watch?v=wTr4XgGnolE

 

MERLINS MUSIC BOX

Το Merlin’s Music Box ήταν, είναι και θα είναι ένα φανζίν που κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος τον Οκτώβριο του 1989 και έκλεισε τον έντυπο κύκλο του το 1995, έπειτα από 26 τεύχη. Ενεργοποιήθηκε εκ νέου την άνοιξη του 2014, αυτή τη φορά ηλεκτρονικά, μέσω του facebook και της ιστοσελίδας του (merlins.gr/), με σκοπό την παρουσίαση μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών από το χώρο της rock (και όχι μόνον), τη διοργάνωση εκδηλώσεων και, κυρίως, την τέρψη των φίλων του.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η σελίδα του event στο facebook  https://www.facebook.com/events/1700262556961594/

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Mε Ηλεκτρικό

Σταθμός Βικτόρια

Mε Λεωφορείο

Από 3ης Σεπτεμβρίου τα Λεωφορεία 054, 605 στάση Αγγελοπούλου
Από Πατησιών τα Λεωφορεία 608, 622, Α8, Β8 στάση ΟΤΕ Πεδίου Άρεως
& 022, 224 στάση Πανελλήνιος
Με Τρόλεϊ
τα Τρόλεϊ: 3, 5, 11, 13, 14 στάση ΟΤΕ Πεδίου Άρεως & 2, 4 στάση Πανελλήνιος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

merlinsmusicbox@gmail.com

Τηλέφωνο: 6973936012

 

Για περισσότερες πληροφορίες και videos:

http://merlins.gr/

www.facebook.com/merlinsmusicbox/

www.youtube.com/user/mtzanog/

twitter.com/merlinsmusicbox

www.mixcloud.com/john-kastanaras/