Bad Bid album

album bad bidΤέσσερις μήνες μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους, ας πούμε δύο λόγια για το μουσικό σχήμα που αυτοαποκαλείται Bad Bid.

Αυτό το παράλογο παράγωνο βρίσκεται ανάμεσα μας τα τελευταία χρόνια και προωθεί δυναμικά  το μπαστάρδεμα στη μουσική, την άρνηση κάποιου ξεκάθαρου γενικού πλαισίου αναφοράς. Για να συμπληρώνουν όμως τα κενά τετράγωνα που δείχνουν το μουσικό είδος της μπάντας στο myspace, έχουν συμφωνήσει να λένε ότι παίζουν progressive ska folk punk (!?!). Πολλά όργανα, πολλά μέρη, πολλή αντίστιξη, πλουραλισμός γενικότερα και ένταση και κόμπλεξ και αναζητήσεις και όλα μαζί πού να χωρέσουν σε εννιά κομμάτια, σε 40 λεπτά; Ο πρώτος τους δίσκος είναι αδιαμφισβήτητα υπερβολικός. Αλλά από την άλλη, δεν θα μπορούσε  να είναι διαφορετικός αν δεν ήθελε να είναι επιτηδευμένος. Είναι ένα ειλικρινέστατο ντεμπούτο μίας μπάντας που δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Κανένας τους δεν είναι επαγγελματίας μουσικός, κανένας δεν θέλει να γίνει. Η κοινή τους βάση είναι να περνάνε καλά και σίγουρα έχουν βρει έναν τρόπο.

Κάποιοι εκπλήσσονται από την πολυπλοκότητα της μουσικής μίας μπάντας με 8 μέλη με μέσο όρο ηλικίας τα 23, κάποιοι αναρωτιούνται πώς συνεννοούνται και πώς συντονίζονται κ.τ.λ. ενώ σε κάποιους αρέσουν κιόλας. Σε μία χώρα που, και την πιο επίκαιρα δημοφιλή μουσική να παίζεις, το ανεξάρτητο δεν επιβιώνει εύκολα, οι Bad Bid συνεχίζουν να κερδίζουν ακροατές με υπομονή έναν-έναν και είναι εξαιρετικά ευγνώμονες να βλέπουν πλέον αρκετό κόσμο να σκοντάφτει προσπαθώντας να χορέψει στις συναυλίες τους.

Προσπαθούν λοιπόν να τον ανταμείβουν με δυναμικές εμφανίσεις, σχεδόν πάντα χωρίς είσοδο, σκηνικούς και μουσικούς πειραματισμούς, αλλά και εκτός σκηνής: με την ηχοποιοτικά εξαίρετη παραγωγή του ντεμπούτου τους από τον Άλεξ Μπόλπαση στα Artracks Studios, αστεία και καλογυρισμένα πρόμο βίντεο, καλαίσθητες αφίσες, φθηνά CD και μπλουζάκια κ.τ.λ., όλα από τα χεράκια της μπάντας και κάποιων απίστευτων φίλων που βοηθούν στο εγχείρημα Bad Bid. Τα χέρια της μπάντας  κρατάνε 2 βιολιά, μία τρομπέτα, ένα σαξόφωνο, μία κιθάρα, ένα μπάσο και δύο μπαγκέτες για τα τύμπανα. Αλλά εκτός από τη μουσική, έχουν συμφωνήσει πως μία μπάντα λειτουργεί ως φορέας δημιουργικότητας γενικότερα, εξού και όλες οι εξωμουσικές δραστηριότητες. Δουλειά δεν είχε ο διάολος, και κανείς άλλος για να ακριβολογούμε.

Αυτόν τον καιρό ετοιμάζουν τις επόμενες συναυλίες τους σε Αθήνα και όχι μόνο, και κλείνονται τις Κυριακές σε ένα σπιτάκι στο Μεταξουργείο και ετοιμάζουν νέο υλικό.
Το επόμενο αθηναϊκό λαηβ έρχεται εξαιρετικά σύντομα και θα ‘ναι ένα υπαίθριο πάρτυ σε κάποιον πεζόδρομο για να υποδεχτούν τους πρώτους καύσωνες.

Ένα εφηβικό όνειρο ειπωμένο στην καθαρεύουσα για κάποιους, μουσική με την οποία μπορείς να κάνεις σεξ για άλλους, οι Bad Bid θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν και θα περνάνε πάντα λίγο καλύτερα έτσι…

Ακούστε τους στο:
http://badbid.bandcamp.com/

Παρακολουθήστε τους στο: https://www.youtube.com/user/BadBidBand/videos?flow=grid&view=0

Γνωρίστε τους καλύτερα στο:
http://www.facebook.com/badbidband